Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ερωτήματα για την ενεργή offshore του Γ. Κύρτσου στην Κύπρο
[Lifo]: Ερωτήματα για την ενεργή offshore του Γ. Κύρτσου στην Κύπρο

[Lifo]: Ερωτήματα για την ενεργή offshore του Γ. Κύρτσου στην Κύπρο

Πονοκέφαλος στη ΝΔ από την offshore του Γιώργου Κύρτσου στην Κύπρο

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος παραμένει διευθυντής και γραμματέας της offshore εταιρείας HOLIK TRADING LIMITED.

Εκτός από την εξωχώρια εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη στα νησιά Κέιμαν και την offshore του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η εταιρεία του ευρωβουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου, Γιώργου Κύρτσου, προκαλεί «πονοκεφάλους» στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών» πέρα από τις δύο θέσεις στην HOLIK TRADING LIMITED ο κ. Κύρτσος διατηρεί και 1.000 μετοχές της εταιρείας.

Η απαγόρευση

Τον Μάιο του 2016 η Νέα Δημοκρατία είχε πλειοδοτήσει στην αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, και λίγο αργότερα ήρθε προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο η καθολική απαγόρευση της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε οποιαδήποτε εταιρεία του εξωτερικού.

Η απαγόρευση ισχύει για βουλευτές, ευρωβουλευτές, όπως ο Γ. Κύρτσος, υπουργούς, δημάρχους, περιφερειάρχες, γενικούς γραμματείς υπουργείων αλλά και τους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Η προθεσμία

Στα πολιτικά πρόσωπα είχε δοθεί τότε προθεσμία 60 ημερών από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου (4396/2016 -ΦΕΚ Α’ 111/8.6.2016) για να μεταβιβάσουν όσα περιουσιακά στοιχεία προέβλεπε η επίμαχη διάταξη.

Όμως σχεδόν τρία χρόνια μετά από την εκπνοή της προθεσμίας, η εν λόγω εταιρεία παραμένει ενεργή, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της ιστοσελίδας opencorporates.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!