Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: «Ερωφίλη project»: η παράσταση που παρουσιάστηκε σε κάστρα όλης της Ελλάδας έρχεται στο Θέατρο Σφενδόνη
[Lifo]: «Ερωφίλη project»: η παράσταση που παρουσιάστηκε σε κάστρα όλης της Ελλάδας έρχεται στο Θέατρο Σφενδόνη

[Lifo]: «Ερωφίλη project»: η παράσταση που παρουσιάστηκε σε κάστρα όλης της Ελλάδας έρχεται στο Θέατρο Σφενδόνη

Το ποιητικό αριστούργημα του Χορτάτση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική

Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, σε κάστρα και φρούρια σε όλη την Ελλάδα, όπου η ιστορία παρουσιάστηκε στο φυσικό της περιβάλλον, οι δημιουργοί του «Ερωφίλη project» παρουσιάζουν τη νέα εκδοχή της δουλειάς τους στο Θέατρο Σφενδόνη.

Η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Θεόδωρου Οικονομίδη και οι εμπνευσμένες ερμηνείες της Αμαλίας Αρσένη, Δανάης Λουκάκη, Βαγγέλη Σαλευρή και Κωνσταντίνου Τσιομίδη και των μουσικών Αρετής Κοκκίνου και Δημήτρη Πρόκου μετατρέπουν το ποιητικό αριστούργημα του Χορτάτση σε μια σύγχρονη τραγωδία υψηλών προδιαγραφών.

Το Θέατρο Σφενδόνη μετατρέπεται στην αίθουσα του θρόνου του βασιλιά Φιλόγονου. Το επιβλητικό σκηνικό, στο oποίο εξελίσσεται το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή, η διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα.

Μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενη από ζωντανή μουσική πανδουρίδας, κανονακίου, ηλεκτρικής και κλασικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικών ερμηνειών. Τα πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας.

Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον κάνει επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία, αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου. Οι θεατές δεν είναι πια απλοί επισκέπτες, αλλά μύστες σε μια θεατρική τελετουργία και μάρτυρες ενός τραγικού περιστατικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!