Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις ανοικτά της Κρήτης – «Η Ελλάδα τρελάθηκε από τη συμφωνία μας με τη Λιβύη»
[Lifo]: Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις ανοικτά της Κρήτης – «Η Ελλάδα τρελάθηκε από τη συμφωνία μας με τη Λιβύη»

[Lifo]: Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις ανοικτά της Κρήτης – «Η Ελλάδα τρελάθηκε από τη συμφωνία μας με τη Λιβύη»

Γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT.

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προαναγγέλλοντας γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης , σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT.

Σύμφωνα με το κυπριακό Sigma, ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε, καθισμένος μπροστά σε ειδικούς χάρτες, τις προθέσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως «η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αντιδράσει, κάτι που την έχει τρελάνει».

«Αυτός ο χάρτης δείχνει πολύ καθαρά, πολλά πράγματα. Εδώ γράφεται η ιστορία. Εντός και εκτός υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν, να το πούμε κι αυτό. Τώρα, κοιτάξτε. Εδώ είναι η Κρήτη… Και τα σύνορά μας (εδώ επειδή είναι κόκκινο δεν φαίνεται καθαρά), εδώ, όπως βλέπετε, υπάρχει ένα μπλοκ και αυτό το μπλοκ είναι το σημείο, όπου ενωνόμαστε με τη Λιβύη. Μέχρι εδώ (σ.σ. ανοιχτά της Κρήτης), ως Τουρκία θα κάνουμε άνετα τις γεωτρήσεις μας. Νότια θα κάνει και η Λιβύη τις δικές της γεωτρήσεις. Εκτός αυτού, κοιτάξτε. Τα σημεία H-G-F-E-D-C-B-A, η γραμμή που βλέπετε είναι τα όρια. Πριν δεν υπήρχαν δικά μας όρια. Αλλά τώρα όλη αυτή η υφαλοκρηπίδα πάνω από αυτή τη γραμμή ανήκει στην Τουρκία», εξήγησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν.

«Η Ελλάδα τρελάθηκε από τη συμφωνία με τη Λιβύη»

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει αντικριστές ακτές με τη Λιβύη και γι’αυτό εφάρμοσε το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, κάτι που έκανε την Ελλάδα να τρελαθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!