Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Έρευνα: Πιο νάρκισσοι και υπερευαίσθητοι οι boomers σε σχέση με τους millennials
[Lifo]: Έρευνα: Πιο νάρκισσοι και υπερευαίσθητοι οι boomers σε σχέση με τους millennials

[Lifo]: Έρευνα: Πιο νάρκισσοι και υπερευαίσθητοι οι boomers σε σχέση με τους millennials

Μάλλον η έννοια του «snowflake» δεν ταιριάζει και τόσο σαν χαρακτηρισμός για τους millennials

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο επιστημονικό περιοδικό «Psychology and Aging», οι millennials είναι λιγότεροι ευαίσθητοι σε σύγκριση με τους boomers, δηλαδή αυτούς που έχουν γεννηθεί στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ με θέμα τον ναρκισσισμό, καθώς συμμετείχαν περίπου 750 άτομα, από 13 έως και 77 ετών. Ως νάρκισσος μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του πιο σημαντικό συγκριτικά με τους υπόλοιπους, πιστεύει πως έχει συνέχεια δίκιο, είναι αλαζόνας και αρνείται να αναγνωρίσει τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων.

«Υπάρχει ένα αφήγημα στην κουλτούρα μας ότι οι γενιές γίνονται ολοένα και περισσότερο ναρκισσιστικές, χωρίς όμως κανείς να έχει ουσιαστικά μελετήσει τις διάφορες γενιές και τον παράγοντα της ηλικίας που τις διαχωρίζει», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας, William Chopik.

Ο Chopik, σε συνεργασία με μια ομάδα ερευνητών, ανέλυσε τις συνεντεύξεις των ερωτώμενων με βάση μια κλίμακα από το 1 έως το 5. Με 5 βαθμολογήθηκαν τα πιο ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά των ατόμων, όπως για παράδειγμα η αυταρχικότητα και η ξεροκεφαλιά.

Ύστερα από την ανάλυση των δεδομένων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι boomers ήταν πιο ευαίσθητοι σε σχέση με τους millennials και παράλληλα πιο ισχυρογνώμονες, δεδομένου ότι αισθάνονται την ανάγκη να επιβάλλουν την άποψή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!