Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Έρευνα: Τι ισχύει για τη νομική αναγνώριση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών
[Lifo]: Έρευνα: Τι ισχύει για τη νομική αναγνώριση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

[Lifo]: Έρευνα: Τι ισχύει για τη νομική αναγνώριση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Τι ισχύει για τη νομική αναγνώριση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών – Μια διαφωτιστική έρευνα

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη, που κατάργησε την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, το 1951. Από τότε έγιναν αρκετά βήματα για να έχουν όλοι οι πολίτες ίσα δικαιώματα, με τελευταίο το 2015, όταν ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Ένα πολύ σημαντικό θέμα, παραμένει όμως άλυτο: τα παιδιά», σχολιάζει στην έρευνα του το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναλύει τα νομικά προβλήματα που συναντούν τα ομόφυλα ζευγάρια και τα παιδιά τους στην καθημερινότητά τους.

Η Ελένη Μαραβέλια, έχει δυο κόρες και ζει με τη γυναίκα της, η οποία είναι Βρετανίδα, στην Ισπανία. Τα παιδιά γεννήθηκαν στη Βαρκελώνη, όπου τα παιδιά ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών εντός και εκτός γάμου αναγνωρίζονται. Η μικρή κόρη, η Φραντσέσκα, γεννήθηκε εκτός γάμου και ούτε η Ελλάδα, ούτε η Μ. Βρετανία της έδιναν ιθαγένεια ή διαβατήριο. Η Φραντσέσκα αρρώστησε βαριά όταν ήταν τριών μηνών και τότε το να μην μπορεί να ταξιδέψει πήρε άλλη διάσταση. Τελικά, το ελληνικό προξενείο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, εξέδωσε διαβατήριο για τη μικρή, αλλά εν μέρει, μόνο με την κ. Μαραβέλια ως μητέρα. «Αν η κόρη μου δεν είχε αρρωστήσει, δε θα είχε ακόμα διαβατήριο», περιέγραψε η κ. Μαραβέλια κατά την κατάθεσή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!