Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Επίθεση της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των τραπεζών
[Lifo]: Επίθεση της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των τραπεζών

[Lifo]: Επίθεση της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των τραπεζών

Καταγγέλλεται ανεπαρκής εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας και καθεστώς αδιαφάνειας και ζητείται παρέμβαση της ΤτΕ

Την ανεπαρκή εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας και το καθεστώς αδιαφάνειας των τραπεζών, καταγγέλλει η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ, επικαλούμενη καταγγελίες δανειοληπτών σύμφωνα με τις οποίες οι προτάσεις για διευθέτηση του χρέους τους, που λαμβάνουν από τις τράπεζες, είναι αόριστες, αδιαφανείς, συχνά προσωρινές, μη ρεαλιστικές και βιώσιμες για τον οφειλέτη.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα που αναφέρει η Ένωση οι προτάσεις των τραπεζών:

- Δεν αναφέρουν το Συνολικό Επιτόκιο της προτεινόμενης ρύθμισης, π.χ. αναφέρουν επιτόκιο ΒΕΚ+0,60 Εισφορά ν.178 + περιθώριο 3,10% με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να αναρωτιέται εύλογα με ποιο επιτόκιο επιβαρύνεται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση προφορικά του ανέφεραν ότι περίπου το επιτόκιο είναι 8,60%, καθώς και ότι η μηνιαία δόση του δανείου ανά 3ετία θα προσαυξάνεται με επιπλέον 26,70 ευρώ.

- Σε ορισμένες περιπτώσεις πρότασης ρύθμισης στεγαστικών δανείων, το επιτόκιο αυξάνεται με την αύξηση του περιθωρίου της τράπεζας.

- Ζητούν εξασφαλίσεις, όπως την θέση εγγυητή ή την προσημείωση ακινήτου ακόμα και για μικρές οφειλές 5.000 -15.000 ευρώ.

- Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή των απαντητικών επιστολών προς τους δανειολήπτες, η οποία υπερβαίνει την τετράμηνη προθεσμία που ορίζει ο κώδικας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!