Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Επαφές Μητσοτάκη για πρωτογενή πλεονάσματα και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα
[Lifo]: Επαφές Μητσοτάκη για πρωτογενή πλεονάσματα και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

[Lifo]: Επαφές Μητσοτάκη για πρωτογενή πλεονάσματα και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Η εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα και η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαιους ηγέτες και τον ΟΗΕ

Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα από τις αγορές αναμένεται να θέσει επί τάπητος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές του με ευρωπαίους ηγέτες και τη σύνοδο του ΟΗΕ .

Ειδικότερα, σειρά επαφών στο εξωτερικό θα έχει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, αλλά και την παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος για τη χώρα. Ο πρωθυπουργός στις 22 Αυγούστου πρόκειται να συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, στις 29 θα είναι στο Βερολίνο για συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, στις 2 Σεπτεμβρίου πετά για Άμστερνταμ, ενώ από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αλλά και για σειρά επαφών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει και το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, έχοντας ως ισχυρό χαρτί τη θετική πορεία της οικονομίας, αλλά και την εμπιστοσύνη που έχουν αρχίσει να δείχνουν στη χώρα μας οι αγορές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Αναλυτικότερα, στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα υπάρχει ένα πλέγμα ρυθμίσεων που θα αποσαφηνίζουν τις χρήσεις γης και θα απλουστεύουν τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, όπου θα προωθηθεί η ψηφιοποίηση, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει για τις επενδύσεις στον τουρισμό, αλλά και για την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!