Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Έντονη η κριτική εναντίον της Amazon για την αναγνώριση προσώπου
[Lifo]: Έντονη η κριτική εναντίον της Amazon για την αναγνώριση προσώπου

[Lifo]: Έντονη η κριτική εναντίον της Amazon για την αναγνώριση προσώπου

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) πιέζει την Amazon να σταματήσει την πώληση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Στα τέλη του 2016, η Amazon εισήγαγε μια νέα online υπηρεσία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό προσώπων και άλλων αντικειμένων στις εικόνες, προσφέροντάς την στον καθέναν με χαμηλό κόστος μέσω της δικής της cloud υπηρεσίας, Amazon Web Services.

Λίγο αργότερα, άρχισε να σπρώχνει την νέα τεχνολογία στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, λέγοντας ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να ενισχύσει ποινικές έρευνες αναγνωρίζοντας υπόπτους σε φωτογραφίες και βίντεο. Οι πρώτοι της πελάτες ήταν το Αστυνομικό Τμήμα του Orlando στη Florida και το γραφείο του Σερίφη του Washington County στο Oregon, για να ενθαρρύνει και άλλους να εγγραφούν.

Μόνο που τώρα αυτή η επιθετική ώθηση της υπηρεσίας μιας γιγαντιαίας τεχνολογικής εταιρείας έχει δημιουργήσει μια έντονη συζήτηση γύρω από το ρόλο της αναγνώρισης προσώπου στην επιβολή του νόμου. Οι οπαδοί της τεχνολογίας βλέπουν ένα ισχυρό νέο εργαλείο για τη σύλληψη εγκληματιών, αλλά οι επικριτές βλέπουν ένα μέσο νέας μαζικής επιτήρησης.

Χθες, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) οδήγησε μια ομάδα δεκάδων πολιτικών οργανώσεων που ζητούν από την Amazon να σταματήσει να πωλεί το σύστημα αναγνώρισης προσώπων, το οποίο ονομάζεται Rekognition, στις αρχές επιβολής του νόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!