Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εννιάχρονη προσέφυγε δικαστικά κατά της παλαιότερης χορωδίας αρρένων του Βερολίνου – Την κατηγορεί για διάκριση λόγω φύλου
[Lifo]: Εννιάχρονη προσέφυγε δικαστικά κατά της παλαιότερης χορωδίας αρρένων του Βερολίνου – Την κατηγορεί για διάκριση λόγω φύλου

[Lifo]: Εννιάχρονη προσέφυγε δικαστικά κατά της παλαιότερης χορωδίας αρρένων του Βερολίνου – Την κατηγορεί για διάκριση λόγω φύλου

Τα δικαστήρια στο Βερολίνο καλούνται να αποφασίσουν αν η απόρριψη μιας εννιάχρονης από την παλαιότερη χορωδία αρρένων της πόλης ήταν μεροληπτική και έγινε λόγω του φύλου της

Ένα εννιάχρονο κορίτσι προσφεύγει στα δικαστήρια κατά της παλαιότερης χορωδίας αρρένων του Βερολίνου. Η εννιάχρονη και η οικογένεια της ισχυρίζονται πως η κρατική χορωδία, κάνει διακρίσεις λόγω φύλου και παραβιάζει το γερμανικό Σύνταγμα.

Την επόμενη εβδομάδα το διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου καλείται να αποφασίσει αν η επιλογή της χορωδίας, της Staats- und Domchor Berlin (SDB), να απορρίψει το κορίτσι μετά από οντισιόν τον περασμένο Απρίλιο ήταν μεροληπτική και παραβιάζει την υποχρέωση του κράτους για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Η μητέρα της εννιάχρονης, που προχώρησε στην προσφυγή εκ μέρους της, υποστηρίζει πως η χορωδία θηλέων, με την οποία συνεργάζεται η SDB δεν παρέχει στην κόρη της εκπαίδευση παρόμοιας ποιότητας.

Η Staats- und Domchor Berlin ιδρύθηκε το 1465 και αποτελεί το παλαιότερο μουσικό ίδρυμα στη γερμανική πρωτεύουσα. Απέκτησε διεθνή φήμη κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα όταν την διεύθυνση της είχε ο μεγάλος συνθέτης Φέλιξ Μέντελσον.

Αυτή τη στιγμή προσφέρει εκπαίδευση σε 250 αγόρια και 75 νέους άνδρες, ποτέ δεν έχει γίνει δεκτή κάποια γυναικά. Οι διευθυντές της χορωδίας λένε πως η απόρριψη του κοριτσιού «δεν ήταν πρωτίστως» θέμα φύλου και πως θα είχε δίνει γίνει δεχθεί αν είχε δείξει εξαιρετικό ταλέντο και προθυμία.

Η Σούζαν Μπρέκλαϊν δικηγόρος της οικογένειας της εννιάχρονης λέει πως η απόρριψη είναι «πολύ περίεργη» και πως μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως μεροληψία κατά του φύλου της εννιάχρονης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!