Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι ένοικοι του Neo Bankside διαμαρτύρονται για τους επισκέπτες της Tate Modern – Ζήτησαν ασφαλιστικά μέτρα
[Lifo]: Οι ένοικοι του Neo Bankside διαμαρτύρονται για τους επισκέπτες της Tate Modern – Ζήτησαν ασφαλιστικά μέτρα

[Lifo]: Οι ένοικοι του Neo Bankside διαμαρτύρονται για τους επισκέπτες της Tate Modern – Ζήτησαν ασφαλιστικά μέτρα

Εφετείο έκρινε πως οι επισκέπτες της Tate Modern δεν προκαλούν όχληση στους ενοίκους του πολυτελούς συγκροτήματος διαμερισμάτων Neo Bankside

Οι ένοικοι μιας πολυτελούς πολυκατοικίας στο Λονδίνο, που επιδίωξαν δικαστικά να εμποδίσουν τους επισκέπτες της γειτονικής Tate Modern να κοιτάζουν μέσα από τους τεράστιους υαλοπίνακες των διαμερισμάτων τους, έχασαν τελικά την υπόθεση στο Εφετείο.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 2016, όταν η Tate εγκαινίασε την νέα προέκτασή της, το Blavatnik Building, το οποίο διαθέτει μία πανοραμική ταράτσα, που από εκεί οι επισκέπτες έχουν μία καθαρή θέα των διαμερισμάτων των ενοίκων του συγκροτήματος πολυτελών διαμερισμάτων Neo Bankside.

Οι ένοικοι των διαμερισμάτων παραπονέθηκαν επανειλημμένως πως οι επισκέπτες της Tate, που ανέβαιναν στην ταράτσα, κοιτούσαν αδιάκριτα προς τα διαμερίσματά τους και μάλιστα κάποιοι έβγαζαν φωτογραφίες και τις δημοσίευαν στο διαδίκτυο. Όπως καταγγέλλουν κάποιοι χρησιμοποιούσαν και κιάλια για να βλέπουν καλύτερα.

Συνολικά 124 φωτογραφίες από τις κατοικίες διαπιστώθηκε πως αναρτήθηκαν στο Instagram στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2016 και Απριλίου 2018 και υπολογίζεται πως τις είδαν πάνω από 38.600 άνθρωποι.

Αντιδρώντας στην αγανάκτηση των ενοίκων, η Tate εγκατέστησε πινακίδες καλώντας τους επισκέπτες να σέβονται την ιδιωτική ζωή των γειτόνων του Neo Bankside και έδωσε σαφείς εντολές στους φύλακες να απαγορεύουν τις φωτογραφίες.

Εντούτοις, οι ένοικοι των διαμερισμάτων θέλησαν να διεκδικήσουν και ασφαλιστικά μέτρα από το δικαστήριο, αξιώνοντας από την Tate να απαγορεύει από τους επισκέπτες της να κοιτάζουν μέσα στα διαμερίσματα, υποστηρίζοντας πως το «Πανοπτικόν» της ταράτσας του κέντρου τέχνης αποτελεί παράγοντα όχλησης και με εντελώς παράλογο τρόπο τους εμποδίζει να χαίρονται το σπίτι τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!