Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ένα μνημειώδες κτίριο από 1.000 χάρτινα κιβώτια στήθηκε στην Ελευσίνα
[Lifo]: Ένα μνημειώδες κτίριο από 1.000 χάρτινα κιβώτια στήθηκε στην Ελευσίνα

[Lifo]: Ένα μνημειώδες κτίριο από 1.000 χάρτινα κιβώτια στήθηκε στην Ελευσίνα

Με την ευκαιρία της επετείου του τρίτου χρόνου από την ανακήρυξή της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, κάτοικοι «ξαναέχτισαν» στην Πλατεία Ηρώων το εμβληματικό εργοστάσιο της περιοχής «Κρόνος»

Ένα μνημειώδες κτίριο με χαρτόνια στήθηκε χτες στην Ελευσίνα , όπου κάτοικοι «ξαναέχτισαν» στην Πλατεία Ηρώων το εμβληματικό εργοστάσιο της περιοχής «Κρόνος», σε συνεργασία με τον εικαστικό Olivier Grossetete.

Το «Συμμετοχικό Εφήμερο Μνημείο» υψώθηκε στα 14 μέτρα με την συμμετοχή πολιτών της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, με την ευκαιρία της επετείου του τρίτου χρόνου από την ανακήρυξη της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών δημιούργησαν με την επιμέλεια του Γάλλου καλλιτέχνη Olivier Grossetete ένα μέρος του ιστορικού εργοστασίου «Κρόνος» χρησιμοποιώντας περίπου 1.000 χάρτινα κιβώτια και περισσότερες από 500 ειδικές κατασκευές.

Ο Olivier Grossetete, ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία συμμετοχικών έργων στον δημόσιο χώρο, εργάστηκε με τους βοηθούς του και με σχολεία, συλλόγους και ομάδες κατοίκων της Ελευσίνας μέσα από εργαστήρια-σεμινάρια όπου προ-κατασκευάστηκαν τα 500 τεμάχια του Κρόνου.

Την Κυριακή, από τις 11:00 έως τις 20:00 και παρά τις μικρές δυσκολίες που δημιούργησε ο καιρός, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της προετοιμασίας, των Ελευσίνιων και των συμμετεχόντων της Συνάντησης Πολιτισμός 2030 το βιομηχανικό μνημείο Κρόνος έγινε πραγματικότητα.

Με τον ίδιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί και η συμμετοχική απεγκατάσταση του έργου την Τρίτη 12 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής αλλά και όποιου/ας επιθυμεί να συμμετέχει (11:00 – 13:00).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!