Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: ΕΜΣΤ: Η Μυρσίνη Ζορμπά απαντά στην καταγγελία για «δολοφονία χαρακτήρα» της Κατερίνας Κοσκινά
[Lifo]: ΕΜΣΤ: Η Μυρσίνη Ζορμπά απαντά στην καταγγελία για «δολοφονία χαρακτήρα» της Κατερίνας Κοσκινά

[Lifo]: ΕΜΣΤ: Η Μυρσίνη Ζορμπά απαντά στην καταγγελία για «δολοφονία χαρακτήρα» της Κατερίνας Κοσκινά

Η κόντρα συνεχίζεται

Απάντηση στην πολύκροτη επιστολή της διευθύντριας του ΕΜΣΤ Κατερίνας Κοσκινά με την οποία κατήγγειλε «δολοφονία χαρακτήρα» δίνει σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού θα παραμείνει ταγμένο σταθερά στον θεσμικό του ρόλο, ασκώντας εποπτεία στο ΕΜΣΤ και λαμβάνοντας τα απαραίτητα θεσμικά μέτρα ελέγχου και υποστήριξης, όπως οφείλει να κάνει για όλα τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι παρατηρήσεις που δημοσιοποίησε το Υπουργείο αναφορικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου της απερχόμενης διευθύντριάς του ΕΜΣΤ περιορίστηκαν στα δεδομένα των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του και είχε την υποχρέωση να το κάνει, προκειμένου να αποκαταστήσει την ακριβή εικόνα της έως τώρα λειτουργίας του μουσείου«, συνεχίζει.

«Δεν θα επιδοθούμε σε προσωπικές αντιδικίες, ο ρόλος μας δεν είναι αυτός. Αντίθετα, θα διαφυλάσσουμε σταθερά και αμετακίνητα την τήρηση των στόχων, τη νομιμότητα, τη συνέπεια και την εύρυθμη λειτουργία των εποπτευομένων φορέων, χωρίς εξαιρέσεις. Η δημιουργία εντυπώσεων δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε και αρμόζουν στην πολιτική πολιτισμού που είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε, με επίγνωση της σοβαρότητας που απαιτείται για το κύρος και το μέλλον των θεσμών».

Και καταλήγει: «Οι ασάφειες, οι μικροπολιτικοί στόχοι, η απαξίωση, η εξουσιομανία και η προσωποποίηση των προβλημάτων δεν μας αφορούν και όσοι τα επικαλούνται προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Αντίθετα, στο βαθμό που πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών του Δημοσίου δεν τηρούν το πλαίσιο, τους στόχους και τους κανόνες διοίκησης, οφείλουμε να απαντούμε δημόσια, χωρίς αποκρύψεις και να λαμβάνουμε τα αναγκαία θεσμικά μέτρα. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στο δημόσιο συμφέρον και θα την τηρήσουμε χωρίς εξαιρέσεις».

Διαβάστεόλο το παρασκήνιο της κόντρας που ξέσπασε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!