Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Η Έμα Τόμσον δώρισε χρήματα σε σχολείο του Λονδίνου για να συνεχιστούν τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών
[Lifo]: Η Έμα Τόμσον δώρισε χρήματα σε σχολείο του Λονδίνου για να συνεχιστούν τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών

[Lifo]: Η Έμα Τόμσον δώρισε χρήματα σε σχολείο του Λονδίνου για να συνεχιστούν τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών

Η Έμα Τόμσον δώρισε χρήματα στο Camden School for Girls του Λονδίνου ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών.

Σύμφωνα με την Camden New Journal, λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού, το Camden School for Girls, όπου φοιτούσε κάποτε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, καλείται να κάνει περικοπές σε μαθήματα και διδακτική ύλη. Προκειμένου να μην σταματήσει η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας το σχολείο αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.

Η Έμα Τόμσον ήταν μια από τους πρώτους που συμμετείχαν στην καμπάνια, προσφέροντας 500 λίρες. Το σχολείο έχει στόχο να συγκεντρώσει 30.000 λίρες, ποσό που σύμφωνα με τους υπευθύνους θα βοηθήσει να συνεχιστούν τα συγκεκριμένα μαθήματα για τρία επιπλέον χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 5.000 λίρες.

«Τα Αρχαία Ελληνικά είναι ένα εφαλτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όχι μόνο για κλασσικές σπουδές αλλά και για μια σειρά από πεδία που απαιτούν δεξιότητες πάνω στην ανάλυση, την γλωσσολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό», αναφέρει το Camden School for Girls.

Ο Gerald Clark, γραμματέας του Camden National Education Union σημείωσε σχετικά: «Είναι λυπηρό όταν σχολεία που χρηματοδοτούνται από το κράτος, χρειάζεται να συγκεντρώσουν δικά τους χρήματα ώστε να συνεχίσουν μαθήματα. Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο αν η κυβέρνηση τους παρείχε επαρκή χρηματοδότηση, αλλά η αλήθεια είναι αυτή, πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως τα σχολεία ποτέ δεν είχαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση, απλώς συμβαίνει επειδή έχουν περισσότερους μαθητές παρά ποτέ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!