Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 16 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Οι Έλληνες έφηβοι παρακολουθούν φανατικά e-sports
[Lifo]: Οι Έλληνες έφηβοι παρακολουθούν φανατικά e-sports

[Lifo]: Οι Έλληνες έφηβοι παρακολουθούν φανατικά e-sports

Οι Έλληνες έφηβοι είναι από τους πλέον φανατικούς θεατές ηλεκτρονικών αθλημάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας της «Pay Pal» και της «Super Data» για τα e-Sports.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 19% του ελληνικού κοινού των «e Sports» είναι έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη και φέρνει την Ελλάδα στην ίδια θέση με την Γαλλία, τη Βουλγαρία και τη Νορβηγία.

Τα έσοδα από την ευρωπαϊκή αγορά των «e Sports» το 2018 θα αγγίξουν τα 325 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 ευρωπαϊκές χώρες όπου αυξάνεται σταθερά το γυναικείο κοινό των ηλεκτρονικών αθλημάτων. Το μεγαλύτερο ποσοστό κατέχει η Σουηδία με 25%.

Το ελληνικό κοινό των ηλεκτρονικών αθλημάτων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 17% το 2019, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 21%. Η Ρωσία είναι πρώτη, σύμφωνα με την έρευνα, με έσοδα της τάξης των 38 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017, ενώ τα συνολικά κέρδη από τα ηλεκτρονικά αθλήματα στην Ευρώπη άγγιξαν τα 253 εκατομμύρια δολάρια την ίδια χρονιά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, με έσοδα 850 χιλιάδες δολάρια και πάνω από την τελευταία σε κατάταξη χώρα, την Ουγγαρία (570 χιλιάδες δολάρια).

Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 27 εκατομμύρια άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τα «e Sports», εκ των οποίων οι 437 χιλιάδες είναι Έλληνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!