Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Έλεγχος στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου μετά από καταγγελίες για το ακτινολογικό μηχάνημα
[Lifo]: Έλεγχος στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου μετά από καταγγελίες για το ακτινολογικό μηχάνημα

[Lifo]: Έλεγχος στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου μετά από καταγγελίες για το ακτινολογικό μηχάνημα

Στο κέντρο Υγείας Μυκόνου βρέθηκαν επιθεωρητές των Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας, εξαιτίας των καταγγελιών για «εσκεμμένη, μη λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων, προς όφελος των δύο ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νησιού».

Το 2015, το ακτινολογικό μηχάνημα της Μυκόνου δεν λειτούργησε επί 245 ημέρες και το 2016 έμεινε ανενεργό τις 198.

Συνολικά, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε στα δύο τρίτα των ημερών και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού.

Το ακτινολογικό μηχάνημα φαίνεται πως έχει εξαφανιστεί αφού, όπως σημειώνουν οι επιθεωρητές, «δεν ανευρέθηκε κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου».

Όπως σημειώνουν οι επιθεωρητές, το μηχάνημα δεν βρέθηκε καταγεγραμμένο στις καταστάσεις πάγιου εξοπλισμού, ούτε βρέθηκαν παραστατικά αποσυναρμολόγησης και πιθανής αχρήστευσής του.

Οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας δεν ήταν σε θέση να δώσουν σχετικές πληροφορίες.

Το Κέντρο Υγείας είχε προμηθευτεί το ακτινολογικό μηχάνημα το 2009. Το ίδιο έτος καταγράφηκε μείωση 41,5% των ακτινολογικών εξετάσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με αναφορά εργαζόμενου στο Κέντρο Υγείας, την οποία περιλαμβάνουν στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές, μέσα σε πέντε μήνες το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές, «ενδεχομένως λόγω απειρίας του υπαλλήλου», με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραπέμπονται σε ιδιωτικά κέντρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!