Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εκτός ΕΛΚ το κόμμα του Όρμπαν – Τον καταψήφισαν σχεδόν όλοι και το κόμμα του απομονώνεται
[Lifo]: Εκτός ΕΛΚ το κόμμα του Όρμπαν – Τον καταψήφισαν σχεδόν όλοι και το κόμμα του απομονώνεται

[Lifo]: Εκτός ΕΛΚ το κόμμα του Όρμπαν – Τον καταψήφισαν σχεδόν όλοι και το κόμμα του απομονώνεται

Εκτός ΕΛΚ το κόμμα Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν

Την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποφάσισαν πριν από λίγο τα μέλη του κόμματος μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 190 υπέρ και 3 κατά.

Η αναστολή της συμμετοχής θα έχει άμεση ισχύ και θα εφαρμοστεί μέχρι νεοτέρας.

Η αναστολή συνεπάγεται ότι το κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν δεν θα συμμετέχει σε καμία συνάντηση του ΕΛΚ, δε θα έχει δικαιώματα ψήφου και δε θα έχει δικαίωμα να προτείνει υποψηφίους για θέσεις στα θεσμικά όργανα.

Το κυβερνών κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας είχε νωρίτερα δηλώσει πως θα αποχωρήσει αμέσως από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εάν ληφθεί απόφαση για την αναστολή της συμμετοχής του. Την προειδοποίηση είχε κάνει ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν,.

«Το Fidesz δεν μπορεί να αποδεχθεί οποιαδήποτε απόφαση αναστολής της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και αυτό αφορά την αξιοπρέπεια του Fidesz και της χώρας» είπε ο Ορμπάν.

Ο Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος έχει συγκρουσθεί επανειλημμένως με την Ένωση για την προσφυγική του πολιτική και τις επιθέσεις του κατά του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία, θα παραστεί αργότερα σήμερα στην συνεδρίαση επιτροπής του ΕΛΚ που θα αποφασίσει για την τύχη του κόμματός του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!