Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Εκτίναξη τιμών στην ενοικίαση και πώληση ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας
[Lifo]: Εκτίναξη τιμών στην ενοικίαση και πώληση ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας

[Lifo]: Εκτίναξη τιμών στην ενοικίαση και πώληση ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας

Η αγορά ακινήτων στην Αθήνα γνωρίζει μια πρωτοφανή εκτίναξη τιμών

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια ύφεσης, η αγορά ακινήτων στην Αθήνα γνωρίζει μια πρωτοφανή εκτίναξη τιμών, τόσο στα ενοίκια όσο και στις τιμές πώλησης.

Η μέση τιμή πώλησης των διαμερισμάτων στο κέντρο εμφανίζει αύξηση 31%, σε βάθος 12μηνου, στα 1.522 ευρώ/τ.μ και διαμορφώνεται σε επίπεδο υψηλότερο των ανατολικών προαστίων της Αθήνας (Παλλήνη, Νέα Μάκρη, Γέρακας, Παιανία Μαραθώνας). Αύξηση κατά 18,2%, εμφανίζουν και οι τιμές πώλησης στον Πειραιά, με μέσο όρο τα 1.346 ευρώ/τ.μ ενώ στα νότια προάστια η άνοδος αγγίζει το 13,3% στα 2.530 ευρώ/τ.μ.

Όπως προκύπτει από τον δείκτη τιμών που επιμελήθηκε το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών ακινήτων Spitogatos (όπου είναι καταχωρημένες πάνω από 3 εκατομμύρια αγγελίες), σε πανελλαδική κλίμακα, η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 1.474 ευρώ/τ.μ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση 7,2%.

Ανάλογος «πληθωρισμός» σημειώνεται και στα ενοίκια, με αύξηση 9,4% στα 6,88 ευρώ/τ.μ, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Στο κέντρο της Αθήνας, η αύξηση αγγίζει το 10,2% στα 9,52 ευρώ/τ.μ., τιμή υψηλότερη και από την αντίστοιχη στα βόρεια προάστια, εξαιτίας και των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων τύπου Airbnb.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η ζήτηση για αγορά διαμερισμάτων στην Αθήνα έχει τονωθεί ιδιαίτερα από ξένους αγοραστές, που σε μεγάλο βαθμό εκμεταλλεύονται και την σχετικά «φτηνή» χρυσή βίζα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετά «παράδοξα» στην αγορά, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούνται τιμές αυξημένες ακόμα και κατά 30% από πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!