Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής για τα αίτια της έκρηξης στην πλ. Βικτωρίας
[Lifo]: Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής για τα αίτια της έκρηξης στην πλ. Βικτωρίας

[Lifo]: Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής για τα αίτια της έκρηξης στην πλ. Βικτωρίας

Οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν την έρευνά τους για την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο μίας γυναίκας

Η διαφυγή αερίου και πιθανόν, φρέον ψυγείου, εξετάζεται ως πιθανότερη εκδοχή για την φονική έκρηξη σε κατάστημα στην πλατεία Βικτωρίας, από τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από την έκρηξη έχασε τη ζωή της μία εργαζόμενη στο κατάστημα, ενώ τραυματίστηκαν πέντε ακόμα άτομα.

Όπως διευκρινίστηκε, το κατάστημα «Έβερεστ», όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν είχε ούτε φυσικό αέριο ούτε προπάνιο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ασφαλή συμπεράσματα για το τι προκάλεσε την έκρηξη, θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των εμπειρογνωμόνων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, έχουν καταλήξει κατ’ αρχήν στο συμπέρασμα ότι το δυστύχημα συνέβη κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούσε ο ψυκτικός στο υπόγειο του καταστήματος, όπου βρίσκονται τα ψυγεία. Ο τεχνικός είχε φιάλη ασετυλίνης που χρησιμοποιούσε για το φλόγιστρο με το οποίο έκοβε ή κολλούσε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.

Εκείνο που εξετάζουν σοβαρά, όμως, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είναι ότι δεν είχαν αδειάσει οι σωλήνες από το φρέον, το οποίο, όπως λένε οι ειδικοί, όταν έρθει σε επαφή με φλόγα διασπάται και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!