Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο της Βιέννης τιμά την «πρωτοπόρο της ομορφιάς» Έλενα Ρουμπινστάιν
[Lifo]: Έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο της Βιέννης τιμά την «πρωτοπόρο της ομορφιάς» Έλενα Ρουμπινστάιν

[Lifo]: Έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο της Βιέννης τιμά την «πρωτοπόρο της ομορφιάς» Έλενα Ρουμπινστάιν

Η Έλενα Ρουμπινστάιν δεν έφερε μόνο την επανάσταση στη βιομηχανία καλλυντικών ομορφιάς, αλλά ήταν πρωτοπόρος της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μία νέα έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο της Βιέννης (Judenplatz Museum) τιμά την «εφευρέτρια της ομορφιάς», η οποία πέθανε το 1965.

Στην ηλικία των 16 ετών, η Έλενα Ρουμπινστάιν (Helena Rubinstein) έφυγε από την Κρακοβία, εγκαταστάθηκε αρχικά στη Βιέννη και στη συνέχεια στην Αυστραλία, όπου ίδρυσε μια παγκόσμια αυτοκρατορία καλλυντικών χωρίς καμία βοήθεια.

Η εταιρεία της είχε σύντομα 100 καταστήματα σε 14 χώρες και περίπου 30.000 υπαλλήλους. Η Κρακοβία, η Βιέννη, η Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ είναι τα σημαντικότερα στάδια της ζωής της.

Η έκθεση «Helena Rubinstein: The pioneer of beauty» (Έλενα Ρουμπινστάιν: Η πρωτοπόρος της ομορφιάς) ακολουθεί το ταξίδι της ως μετανάστριας που κατακτά τις ηπείρους, καταρρίπτει τις συμβάσεις και επικεντρώνεται στον αγώνα για την ανεξαρτησία των γυναικών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 300 εκθέματα, φωτογραφίες, καλλυντικά προϊόντα, βιβλία, περιοδικά, άρθρα εφημερίδων, το φόρεμα από δαντέλα που σχεδίασε για εκείνη, ο Κριστιάν Ντιορ, βίντεο με συνεντεύξεις της κ.ά. Η έκθεση εστιάζει στην πορεία της στη Βιέννη δείχνοντας πόσο επιδέξια αξιοποίησε σε τοπικό επίπεδο το δίκτυο καλλιτεχνών με το οποίο είχε στενούς δεσμούς και τις επιχειρηματικές της δεξιότητες .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!