Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εκλογές στη Γερμανία: Δεύτερο κόμμα το AfD σε Βραδεμβούργο και Σαξονία – Ανησυχητική άνοδος
[Lifo]: Εκλογές στη Γερμανία: Δεύτερο κόμμα το AfD σε Βραδεμβούργο και Σαξονία – Ανησυχητική άνοδος

[Lifo]: Εκλογές στη Γερμανία: Δεύτερο κόμμα το AfD σε Βραδεμβούργο και Σαξονία – Ανησυχητική άνοδος

Το ακροδεξιό AfD μεγάλος «νικητής» των εκλογών σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο, καθώς σημείωσε εντυπωσιακή πλην ανησυχητική άνοδο

Η ακροδεξιά ενισχύθηκε αλλά δεν επικράτησε στις εκλογές στην Γερμανία, με το AfD να αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα με εντυπωσιακή άνοδο σε Βραδεμβούργο και Σαξονία.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, η εφημερίδα Bild έκανε λόγο για «σεισμό» της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στα ανατολικά κρατίδια με το ARD να μιλά για «προσεκτική ανάσα ανακούφισης» για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού CDU-SPD).

Σημαντικές είναι οι απώλειες και για την Αριστερά (Die Linke), η οποία διατηρούσε ως τώρα σημαντικά ποσοστά στα πρώην ανατολικά κρατίδια.

Στο Βραδεμβούργο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο μέχρι σήμερα συγκυβερνούσε με την Αριστερά, τερματίζει πρώτο, με 26,6% και απώλεια 5,5 μονάδων από το 2014. Η AfD διπλασιάζει τα ποσοστά της και φθάνει στο 24,5%, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 15,4%, από 23% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές. Δραματικές απώλειες καταγράφει και η Αριστερά, η οποία πέφτει από το 18,6% στο 10,4%. Οι Πράσινοι ενισχύονται στο 9,5% από 6,2% και ακολουθούν τα Κινήματα Πολιτών Βρανδεμβούργου με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους που βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο, με 5% (2,7% το 2014). Οι Φιλελεύθεροι (FDP), αν και ενισχύθηκαν σημαντικά, απέτυχαν και πάλι να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, καθώς έμειναν στο 4,4% (από 1,5% το 2014).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!