Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Εκδικητικό πορνό: Ανοίγει «ο ασκός του Αιόλου» για το Facebook
[Lifo]: Εκδικητικό πορνό: Ανοίγει «ο ασκός του Αιόλου» για το Facebook

[Lifo]: Εκδικητικό πορνό: Ανοίγει «ο ασκός του Αιόλου» για το Facebook

Το Facebook αντιμετωπίζει αρκετές αγωγές από θύματα «εκδικητικής πορνογραφίας» όπως προειδοποίησε ένας κορυφαίος δικηγόρος σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης.

Οι εξελίξεις έγιναν γνωστές καθώς μια έφηβη έφθασε σε μια εξωδικαστική συμφωνία με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για μια υπόθεση με γυμνές εικόνες της που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Ο Paul Tweed, εμπειρογνώμονας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Μπέλφαστ αναφέρει στον Guardian ότι το γραφείο του κατακλύστηκε από ερωτήσεις χρηστών που ισχυρίζονται ότι γυμνές και ακατάλληλες φωτογραφίες τους είχαν αναρτηθεί στο Facebook, στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους. Ο Tweed είπε ότι ο αριθμός των υποθέσεων είναι πολύ μεγάλος.

«Επειδή το Facebook, το Twitter και άλλοι κολοσσοί των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχουν το ευρωπαϊκό γραφείο τους στο Δουβλίνο, οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις θα εκδικαστούν στα δικαστήρια του Δουβλίνου. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι σε εκκρεμότητα και η διευθέτηση στην υπόθεση την περασμένη εβδομάδα στο ανώτατο δικαστήριο του Μπέλφαστ θα έχει αναμφισβήτητα σχέση με αυτές τις υποθέσεις».

Το Facebook έφθασε σε σύναψη εμπιστευτικής συμφωνίας με το 14χρονο κορίτσι αυτή την εβδομάδα μετά από μήνυση.

Η νομική ομάδα της έφηβης ανέλαβε την υπόθεση αφού η φωτογραφία της εμφανίστηκε στο Facebook αρκετές φορές μεταξύ Νοεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2016. Oι δικηγόροι της έκαναν λόγο για κατάχρηση ιδιωτικών πληροφοριών, αμέλεια και παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!