Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Εκατοντάδες μητέρες στον Δημόσιο Θηλασμό σε όλη την Ελλάδα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
[Lifo]: Εκατοντάδες μητέρες στον Δημόσιο Θηλασμό σε όλη την Ελλάδα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

[Lifo]: Εκατοντάδες μητέρες στον Δημόσιο Θηλασμό σε όλη την Ελλάδα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε την εκδήλωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες μητέρες συμμετείχαν φέτος στον 9ο πανελλαδικός, ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό που διοργανώθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας.

Το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων «Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» διοργάνωσε την δράση με στόχο «την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την υποστήριξη των νέων μητέρων» και της ελληνικής κοινωνίας για τον μητρικό θηλασμό.

Ο Δημόσιος Θηλασμός γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Στην Αθήνα, στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο Διονυσίου Αεροπαγίτου συγκεντρώθηκαν οι μητέρες που συμμετείχαν φέτος και ήταν περισσότερες από κάθε χρονιά.

Μετά τον θηλασμό πραγματοποιήθηκε περίπατος στον πεζόδρομο με κεντρικό μήνυμα «Θηλασμός: Βήμα βήμα προς την επιτυχία».

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, αναφέρει στο μήνυμά του:

Από το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 – 7 Αυγούστου.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για ένατη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, για να γιορτάσουμε και να περπατήσουμε μαζί κάτω από την Ακρόπολη με στόχο την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την υποστήριξη των νέων μητέρων και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού».

Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού δόθηκε στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!