Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
36 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εκατοντάδες μαυροδέλφινα σφαγιάστηκαν για ακόμη μια χρονιά στα Νησιά Φερόες
[Lifo]: Εκατοντάδες μαυροδέλφινα σφαγιάστηκαν για ακόμη μια χρονιά στα Νησιά Φερόες

[Lifo]: Εκατοντάδες μαυροδέλφινα σφαγιάστηκαν για ακόμη μια χρονιά στα Νησιά Φερόες

Το βάναυσο έθιμο έχει ως αποτέλεσμα να σκοτώνονται κάθε χρόνο σχεδόν 1.000 ζώα με απάνθρωπο και βασανιστικό τρόπο

Κόκκινη από το αίμα έγινε ξανά η θάλασσα στα Νησιά Φερόες αποτυπώνοντας για ακόμη μια χρονιά την θλιβερή και απάνθρωπη παράδοση του σφαγιασμού εκατοντάδων μαυροδέλφινων, μια πρακτική που έχουν καταδικάσει έντονα δεκάδες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, χαρακτηρίζοντας την πρακτική «φρικτή και περιττή». 

Κάθε χρόνο, όταν τα τροπικά και μη μαυροδέλφινα κολυμπούν κοντά τις ακτές κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης, δεκάδες ψαράδες τα περικυκλώνουν με βάρκες και φουσκωτά σκάφη ώστε να τα οδηγήσουν προς την ακτή. Τα μαυροδέλφινα εγκλωβίζονται και οι ψαράδες εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία, τα σύρουν προς την ακτή όπου τα σφαγιάζουν είτε στα ρηχά είτε στην παραλία.

Το έθιμο, ευρύτερα γνωστό ως grindadrap, προσελκύει πλήθη κόσμου, που είτε το παρακολουθούν είτε συμμετέχουν οι ίδιοι, μπαίνοντας στο νερό για να βοηθήσουν τους ψαράδες να βγάλουν τα ζώα στην ακτή. Το λυπηρό είναι πως αν και κατακριτέα, πρόκειται για μια εντελώς νόμιμη πρακτική, θεσμοθετημένη δια νόμου στη Δανία. Βέβαια, οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ανάμεσά τους και η PETA, έχουν εκφράσει επανειλημμένα την διαφωνία τους με όλο αυτό, το οποίο προσπαθούν εδώ και χρόνια να τερματίσουν μια για πάντα μέσα από σχετικές καμπάνιες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!