Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΕΕ: «Πράσινο φως» για προετοιμασία της β’ φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit
[Lifo]: ΕΕ: «Πράσινο φως» για προετοιμασία της β’ φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit

[Lifo]: ΕΕ: «Πράσινο φως» για προετοιμασία της β’ φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το «πράσινο φως» για την «εσωτερική προπαρασκευή» μίας μελλοντικής συμφωνίας που θα διέπει τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έγραψε συγκεκριμένα στο twitter πως «οι ηγέτες έδωσαν το πράσινο φως σε εσωτερικές προετοιμασίες των 27 για τη δεύτερη φάση» των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η διευθέτηση της μελλοντικής σχέσης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου ανήκει στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων του διαζυγίου. Το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης εξαρτάται από την ολοκλήρωση των συνομιλιών της πρώτης φάσης που αφορά τρία θέματα: τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των βρετανών πολιτών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα ιρλανδικά σύνορα και η οικονομική διευθέτηση.

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων επί των τριών αυτών φακέλων δεν είναι ικανοποιητική και, σύμφωνα με την άποψη ορισμένων ευρωπαίων αξιωματούχων, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!