Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 19 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΕΕ: Κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τη μεταφορά τουρμπίνων της Siemens στην Κριμαία
[Lifo]: ΕΕ: Κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τη μεταφορά τουρμπίνων της Siemens στην Κριμαία

[Lifo]: ΕΕ: Κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τη μεταφορά τουρμπίνων της Siemens στην Κριμαία

Στο στόχαστρο ο ρώσος υφυπουργός Ενέργειας και τρεις εταιρείες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με στόχο κυρίως τον υφυπουργό Ενέργειας Αντρέι Τσερεζόφ και τρεις εταιρείες που κατηγορούνται ότι μετέφεραν στην Κριμαία τέσσερις τουρμπίνες που είχε παραδώσει στη Μόσχα η γερμανική εταιρεία Siemens.

Στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ προστέθηκαν εκτός από τον Τσερεζόφ, ο διευθυντής της ρωσικής εταιρείας που αγόρασε τις τουρμπίνες από τη Siemens και ένας ανώτατος υπάλληλος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βρυξέλλες, τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ και παγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ευρώπη.

Η αρχική πρόταση της Γερμανίας περιλάμβανε και ένα τέταρτο πρόσωπο, όμως σύμφωνα με διπλωματικές πηγές εξέφρασε αντιρρήσεις η Ιταλία, και το όνομά του δεν συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα. Οι αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ λαμβάνονται ομόφωνα.

Η Siemens υποστηρίζει ότι οι τέσσερις τουρμπίνες που παρέδωσε για ένα έργο στη νότια Ρωσία, στη χερσόνησο του Ταμάν, μεταφέρθηκαν παρανόμως στην Κριμαία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να αναγνωρίσει την «προσάρτηση» της Κριμαίας από τη Ρωσία και έχει επιβάλει σειρά κυρώσεων ενώ απαγορεύει στις ευρωπαϊκές εταιρείες να κάνουν εμπόριο ή να επενδύουν στη χερσόνησο αυτήν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!