Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Economist Intelligence Unit: Η Βιέννη είναι και φέτος η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις
[Lifo]: Economist Intelligence Unit: Η Βιέννη είναι και φέτος η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις

[Lifo]: Economist Intelligence Unit: Η Βιέννη είναι και φέτος η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζεις

Η Βιέννη είναι η «καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κάποιος» σύμφωνα με την αξιολόγηση του Economist Intelligence Unit.

Η Βιέννη αναδείχθηκε για 2η χρονιά στην πρώτη θέση της ετήσιας κατάταξης του Economist με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κάποιος.

Στη δεύτερη θέση της λίστας Economist Intelligence Unit (EIU) κατατάσσεται η Μελβούρνη–η οποία επί επτά χρόνια κατείχε την πρωτιά, την οποία της στέρησε πέρυσι η Βιένη–και ακολουθούν το Σίδνεϊ, η Οσάκα και το Κάλγκαρι. Η Ευρώπη κατέχει οκτώ από τις πρώτες 20 θέσεις της λίστας, ενώ η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς κατέχουν τις υπόλοιπες. Η Αθήνα φέτος δεν αναφέρεται στη λίστα. Στις τελευταίες θέσεις ως οι χειρότερες πόλεις για να ζει κάποιος, βρίσκονται το Καράτσι, η Τρίπολη της Λιβύης, η Ντάκα, το Λάγκος και τελευταία η Δαμασκός.

Κάθε χρόνο η EIU βαθμολογεί 140 χώρες με άριστα το 100 και με βάση μια ευρεία γκάμα παραγόντων, όπως το επίπεδο διαβίωσης, η εγκληματικότητα, οι υποδομές μεταφορών, η πρόσβαση στην παιδεία και στην υγεία καθώς και η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Η Βιέννη, η οποία φημίζεται για τις δημόσιες μεταφορές της, για την πλούσια πολιτιστική της ζωή και για το εξαιρετικής ποιότητας νερό της, βαθμολογήθηκε με 99,1 στα 100, όπως και τον περασμένο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!