Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: DW: Kαταστροφή για την Ελλάδα αν ο Ερντογάν ανοίξει τελικά τα τουρκικά σύνορα
[Lifo]: DW: Kαταστροφή για την Ελλάδα αν ο Ερντογάν ανοίξει τελικά τα τουρκικά σύνορα

[Lifo]: DW: Kαταστροφή για την Ελλάδα αν ο Ερντογάν ανοίξει τελικά τα τουρκικά σύνορα

Εάν ο τούρκος πρόεδρος ανοίξει τα σύνορα της χώρας του θα επαναληφθούν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το 2015

Εδώ και αρκετές εβδομάδες κλιμακώνονται δια στόματος Ερντογάν οι αμφισβητήσεις, οι απειλές και οι προειδοποιήσεις για διάλυση της συμφωνίας του προσφυγικού με την ΕΕ.

Τι θα γίνει εάν ο πρόεδρος Ερντογάν τελικά ανοίξει τα τουρκικά σύνορα; Το σενάριο αυτής της περίπτωσης εξετάζει δημοσίευμα της Deutsche Welle που σημειώνει πως στην ΕΕ δεν επικρατούν οι συνθήκες του 2015 καθώς τα σύνορα φυλάσσονται καλύτερα και το ΝΑΤΟ περιπολεί στο Αιγαίο. Ωστόσο, η Ελλάδα θα υποστεί τις χειρότερες επιπτώσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εάν ο τούρκος πρόεδρος ανοίξει τα σύνορα της χώρας του με τη Συρία και το Αιγαίο για τους πρόσφυγες θα επαναληφθούν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν πέρυσι. Οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν μαζικά προς την Ευρώπη. Το πιθανότερο είναι να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες σε κάποιο ελληνικό νησί, αφού η συμφωνία επανεγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ δεν εφαρμόζεται.

Παρόλα αυτά ο Άρνε Λιτς, ευρωβουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που θεωρεί πολύ πιθανό να υλοποιήσει την απειλή του ο Ερντογάν, είναι της άποψης ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ένα ‘ντιλ’.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!