Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: DW: Υπό απειλή πρότασης μομφής ο Μπόρις Τζόνσον
[Lifo]: DW: Υπό απειλή πρότασης μομφής ο Μπόρις Τζόνσον

[Lifo]: DW: Υπό απειλή πρότασης μομφής ο Μπόρις Τζόνσον

Βαρύς ο πέλεκυς με ενδεχόμενη πρόταση μομφής

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Βρετανό πρωθυπουργό με ενδεχόμενη πρόταση μομφής. Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι δεν θα παραιτηθεί, ενώ στο φως βρίσκονται αποκαλύψεις σε βάρος του για σκάνδαλο με πρώην μοντέλο.

Με την πολιτική ατμόσφαιρα φορτισμένη, τον Μπόρις Τζόνσον σε αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit και κατηγορούμενο για σύγκρουση συμφερόντων για υπόθεση από την εποχή που διετέλεσε δήμαρχος Λονδίνου, ξεκίνησε το μεσημέρι το τριήμερο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

Μέσα σε εκρηκτικό κλίμα, πρωτοφανές στα μεταπολεμικά πολιτικά χρονικά της Βρετανίας, ο πρωθυπουργός και η ομάδα υπουργών που τον περιστοιχίζει, με εθνικιστικά συνθήματα και υποσχέσεις, θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν την ενότητα του κόμματός τους.

Δισεκατομμύρια στερλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), στην Εκπαίδευση και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, θα υποσχεθεί ο υπουργός Οικονομικών. Το πώς και πού θα βρει αυτά τα κονδύλια σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit, παραμένει μυστικό.

Στην ομιλία του, την ερχόμενη Τετάρτη, ο Μπόρις Τζόσον αναμένεται να κρατήσει την συγκρουσιακή στάση που τηρεί από την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Θα καταφερθεί κατά της αντιπολίτευσης που χειραγωγεί την δικαιοσύνη και όλων όσων του κλείνουν το δρόμο της μη συμφωνίας. Το πρωί τόνισε και πάλι ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί για να μην παραταθεί το Brexit και πέραν του Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!