Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: DW: Ελλάδα και Πολωνία μπορούν να διεκδικήσουν γερμανικές αποζημιώσεις
[Lifo]: DW: Ελλάδα και Πολωνία μπορούν να διεκδικήσουν γερμανικές αποζημιώσεις

[Lifo]: DW: Ελλάδα και Πολωνία μπορούν να διεκδικήσουν γερμανικές αποζημιώσεις

Η συνέντευξη του ειδικού στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, Καρλ Χάιντς Ροτ

Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο ειδικός στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων Kαρλ Χάιντς Ροτ, εκτιμά ότι η Ελλάδα και η Πολωνία μπορούν να διεκδικήσουν γερμανικές αποζημιώσεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Βαρσοβία, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας έχει ανεβάσει στην ατζέντα των διμερών θεμάτων το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου που τελέστηκαν στην Πολωνία.

Πρόκειται για έναν από τους Γερμανούς ειδικούς που, εδώ και χρόνια, ασχολούνται ενδελεχώς με το μεγάλο κεφάλαιο των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, ειδικότερα δε με τις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Πολωνίας.

Ο Καρλ Χάιντς Ροτ είναι γιατρός και ιστορικός. Ήδη από νεαρή ηλικία, ως φοιτητής ιατρικής, είχε ασχοληθεί με τα ιατρικά πειράματα των ναζί, ενώ όπως λέει ο ίδιος, πολλοί καθηγητές Ιατρικής στη μεταπολεμική Γερμανία συμμετείχαν και οι ίδιοι σε αντίστοιχα πειράματα. Από νωρίς άρχισε να εστιάζει ο ίδιος στα ναζιστικά εγκλήματα που τελέστηκαν ανά την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις έρευνές του έχει ασχοληθεί σε βάθος και με την περίπτωση της Ελλάδας, όπως και της Πολωνίας, δύο χώρες που για τον ίδιο αποτελούν «παραδείγματα αναφοράς» για τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων από τη σημερινή Ομοσπονδιακή Γερμανία.

Ειδικά για την Ελλάδα, όπως ανέφερε στη DW, η ενασχόληση με τις αξιώσεις της έναντι της Γερμανίας «ήρθε από σύμπτωση», όπως λέει, με αφορμή φιλικές συζητήσεις στην καυτή φάση της ελληνικής κρίσης κατά την περίοδο 2010-2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!