Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δωρεάν ξεναγήσεις και παρατήρηση του πλανήτη Άρη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
[Lifo]: Δωρεάν ξεναγήσεις και παρατήρηση του πλανήτη Άρη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

[Lifo]: Δωρεάν ξεναγήσεις και παρατήρηση του πλανήτη Άρη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το «Νational Geographic», με αφορμή την προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ «Άρης»

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό στο Κέντρο Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου, στο Θησείο,  (1, 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, από τις 20:00 έως τις 22:00) και σειρά προτεραιότητας.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΑΑ με το «National Geographic» για την παρατήρηση του πλανήτη Άρη με τηλεσκόπια, με αφορμή την προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ «Άρης».

Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρήσουν τον ουρανό με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας, ενώ άλλα δύο φορητά τηλεσκόπια θα είναι διαθέσιμα για την παρατήρηση, στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Στο περιθώριο των ξεναγήσεων, μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν σχέδια παρατηρήσεων του γειτονικού πλανήτη από τον αστρονόμο και διευθυντή του ΕΑΑ, Δημήτρη Κοκκίδη, που πραγματοποίησε με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στο δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα.

Θα εκτίθενται, επίσης, παρατηρήσεις του πλανήτη από τον αστρονόμο Ιωάννη Φωκά από ένα αστεροσκοπείο στη Γαλλία.

Ακόμη, για πρώτη φορά, θα εκτεθούν δύο ιστορικά βιβλία του Γάλλου αστρονόμου Καμίγ Φλαμαριόν, που αφορούν παρατηρήσεις του πλανήτη Άρη κατά τον 19ο αιώνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!