Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα – «Έσπασαν» τα ισόβια
[Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα – «Έσπασαν» τα ισόβια

[Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα – «Έσπασαν» τα ισόβια

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδικάστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Έσπασαν» τα ισόβια

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδικάστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου .

Το Μικτό Ορκωτό Εφετειο Λαμίας βρήκε νωρίτερα ομόφωνα ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, «σπάζοντας» ωστόσο τα ισόβια, με την πλευρά Γρηγορόπουλου να διαμαρτύρεται για «ευνοϊκή μεταχείριση» του ενόχου. «Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα» δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προειδοποιώντας ότι θα ασκηθεί αναίρεση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Υπενθυμίζεται πως ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει ήδη εκτίσει περίπου 10 χρόνια. Ο συνήγορός του Κορκονέα είχε ζητήσει την αναγνώριση πέντε ελαφρυντικών, με τον εισαγγελέα να προτείνει την αναγνώριση μόνο του προτέρου σύννομου βίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας: «Από όσα έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο είχε σύννομο οικογενειακό βίο. Το ίδιο συνέβη και στην επαγγελματική του ζωή. Ακούστηκαν χαρακτηρισμοί ότι ήταν «ο Ράμπο», δηλαδή πιο εκρηκτικός σε συμπεριφορές, αλλά αυτό δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει μη σύννομη συμπεριφορά. Καθ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής, είχε τιμηθεί από την αστυνομία για τη δράση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!