Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης
[Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης

[Lifo]: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης

Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για τους Κορκονέα και Σαραλιώτη

Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου , και αθώο τον συνεργάτη του, Βασίλη Σαραλιώτη.

Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο. Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Αντιθέτως το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Εφετείο Λαμίας, με πολυμελή αστυνομική συνοδεία, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να πάρει πάνω του όλες τις ευθύνες αφήνοντας στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε ευθύνες του συναδέλφου του Βασίλη Σαραλιώτη που επίσης είναι κατηγορούμενος. Παρόλο που όλα τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί περιγράφουν με σαφήνεια την πορεία που ακολούθησε η φονική σφαίρα του Κορκονέα, ο ίδιος επέμενε να καταθέτει ότι πυροβόλησε στον αέρα επικαλούμενος την άποψη «η βολίδα να έπληξε τριτογενώς το 16χρονο μαθητή».

Στη διάρκεια της απολογίας του, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο πως λίγο πριν πέσει νεκρός ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, βρίσκονταν εγκλωβισμένος και ένιωθε φόβο, με τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής να κάνουν τότε λόγο για αντιφάσεις «ώστε να εξασφαλιστεί απεγνωσμένα η υπερασπιστική γραμμή ότι δεν φταίει».

Δέκα χρόνια μετά τραγική εκείνη νύχτα, ο ειδικός φρουρός που πάτησε τη σκανδάλη τουλάχιστον δύο φορές είχε δείξει να μην θυμάται κρίσιμες εικόνες αλλά ακόμη και τον αριθμό των ατόμων που όπως κατέθεσε στην απολογία του τον απειλούσαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!