Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Documenta 14: Αιχμηρή απάντηση στα περί χρεοκοπίας της διοργάνωσης και παρασκήνιο
[Lifo]: Documenta 14: Αιχμηρή απάντηση στα περί χρεοκοπίας της διοργάνωσης και παρασκήνιο

[Lifo]: Documenta 14: Αιχμηρή απάντηση στα περί χρεοκοπίας της διοργάνωσης και παρασκήνιο

Τι απαντά ο καλλιτεχνικός διευθυντής Adam Szymczyk για το έλλειμμα των 7 εκατ, ευρώ και την πορεία της διοργάνωσης στην Αθήνα

Ο απολογισμός της Documenta 14, οι ευχαριστίες, αλλά και απαντήσεις σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που μιλούσαν για χρεοκοπία της έκθεσης και ελλείμματα ύψους 7 εκατ. ευρώ περιγράφονται στις επιστολές των διοργανωτών που δίνονται στη δημοσιότητα.

Το κείμενο σχετικά με την ολοκλήρωση της documenta 14 φέρει τίτλο «Μαθαίνοντας ακόμη από την Αθήνα» και κάνει τον απολογισμό με αφορμή την αυλαία της διοργάνωσης. Ωστόσο πιο συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τα οικονομικά της διοργάνωσης και τις κατηγορίες για το έλλειμμα που αποκαλύφθηκε λίγο πριν το τέλος, δίνει με προσωπική του δήλωση -την οποία προσυπογράφουν μέλη της ομάδας- ο καλλιτεχνικός διευθυντής Adam’Szymczyk.

«Αποφασίσαμε αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά και να αναλάβουμε συλλογική δράση για να διαφυλάξουμε από πολιτικά συμφέροντα την ανεξαρτησία της documenta ως πολιτιστικού και καλλιτεχνικού δημόσιου θεσμού. Δυστυχώς, οι πολιτικοί επέτειναν την αναστάτωση στα μέσα ενημέρωσης διαδίδοντας μια εικόνα επικείμενης πτώχευσης της documenta και ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν ως «σωτήρες» μιας κρίσης την οποία οι ίδιοι επέτρεψαν να εξελιχθεί», αναφέρει η δήλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!