Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019, β’ γύρος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κάλπη της Κυριακής
[Lifo]: Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019, β’ γύρος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κάλπη της Κυριακής

[Lifo]: Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019, β’ γύρος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κάλπη της Κυριακής

Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι για το β γύρο εκλογών

Στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών , καλούνται να προσέλθουν εκατομμύρια πολίτες την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Η διαδικασία δεν αφορά τις περιοχές στις οποίες αναδείχτηκε ήδη από τον πρώτο γύρο, νικητής με το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό ψήφων ( 50% + 1 ψήφος). Ωστόσο οι πολίτες σε περιοχές της χώρας στις οποίες δεν αναδείχτηκε νικητής στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία.

Ο β γύρος θα διεξαχθεί συνολικά 51 δήμους της Περιφέρειας Αττικής καθώς οι υποψήφιοι τους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από το 50% για να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο. Οι δήμοι που έβγαλαν από την πρώτη Κυριακή δήμαρχο (σε όσους δήμους και Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο), θα ψηφίσουν μόνο για την Περιφέρεια.

Πού ψηφίζουμε

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26 Μαΐου 2019), με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής.

Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας.

Ωρες

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές 07:00 με 19:00.

Σταυροί

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο Σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους Δημάρχους των δύο (2) Συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Μάθε πού ψηφίζεις

Υπενθυμίζεται, κυρίως για όσους δεν προσήλθαν την πρώτη Κυριακή στις κάλπες, πως οι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών στο «Μάθε πού Ψηφίζεις» ή καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!