Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια της Βουλής
[Lifo]: Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια της Βουλής

[Lifo]: Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια της Βουλής

Προβάδισμα 8,5 μονάδων για τξ Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Με προβάδισμα 8,5 μονάδων εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με όσα καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη της δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 10 μονάδες (36%-26%), ενώ το 32% απαντά «κανένας εκ των δύο»

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 34,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%. Το ΚΙΝΑΛ παραμένει τρίτο με 7%, ενώ την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 5%. Στο όριο κινούνται το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5% και η Ελληνική Λύση με 3%. Αντίθετα εκτός κοινοβουλίου μένει η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 1%.

Στην ίδια εκτίμηση, αλλά με διαστήματα, η ΝΔ κινείται από 32% έως 37% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 23,7% έως 28,3%. Το ΚΙΝΑΛ εκτιμάται ότι λαμβάνει από 3,8% έως 8,4%, το ΚΚΕ από 4,3% έως 6,7% και η Χρυσή Αυγή μεταξύ 3,8% και 6,2%. Τέλος, το Μέρα25 κινείται ανάμεσα σε 2,5% και 4,5% και η Ελληνική Λύση από 2,1% έως 3,9%.

Όσον αφορά την εκτίμηση εδρών που θα λάβει το κάθε κόμμα, στη δημοσκόπηση λαμβάνονται υπόψη δύο πιθανά σενάρια, ένα με συμμετοχή έξι κομμάτων στο κοινοβούλιο και ένα με επτά (με και χωρίς την Ελληνική Λύση).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!