Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η δημοσκοπική κατάρρευση του Ολάντ άνοιξε το δρόμο σε υποψήφιους που διεκδικούν το χρίσμα των Σοσιαλιστών
[Lifo]: Η δημοσκοπική κατάρρευση του Ολάντ άνοιξε το δρόμο σε υποψήφιους που διεκδικούν το χρίσμα των Σοσιαλιστών

[Lifo]: Η δημοσκοπική κατάρρευση του Ολάντ άνοιξε το δρόμο σε υποψήφιους που διεκδικούν το χρίσμα των Σοσιαλιστών

Τι οδήγησε τον Ολάντ στην απόφαση να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα

Ο γάλλος σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλή, ανακοίνωσε απόψε με διάγγελμα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017.

«Αποφάσισα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», είπε με ουδέτερο τόνο στο διάγγελμά του από το Ελιζέ ο αρχηγός του κράτους της Γαλλίας, 62 ετών, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2012 κερδίζοντας τον Νικολά Σαρκοζί.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι η απόφαση του Ολάντ έδειξε ότι ήταν «διαυγής» για αυτό που αποκάλεσε «σαφή αποτυχία του». «Τα πέντε έτη (του Ολάντ στην προεδρία ) τελειώνουν με πολιτικό χάος και παρακμή», είπε. Ο Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είναι επικατέστερος για τη διαδοχή του στην ηγεσία των Σοσιαλιστών και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, χαιρέτησε την απόφαση του Ολάντ χαρακτηρίζοντάς την ηγετική επιλογή.

Ο Ολάντ έγινε έτσι ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία μετά το 1958, με μοναδική εξαίρεση τον Ζορζ Πομπιντού, που απεβίωσε ενώ ασκούσε την προεδρία, τη 2η Απριλίου 1974.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!