Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Δημόσια βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης: Τα 10 βιβλία που δανείζονται πιο συχνά τα μέλη της
[Lifo]: Δημόσια βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης: Τα 10 βιβλία που δανείζονται πιο συχνά τα μέλη της

[Lifo]: Δημόσια βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης: Τα 10 βιβλία που δανείζονται πιο συχνά τα μέλη της

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή βιβλία στα 125 χρόνια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Ν. Υόρκης

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τα 10 βιβλία που έχει δανειστεί ο κόσμος περισσότερες φορές, στην 125ετή ιστορία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στις ΗΠΑ και την τρίτη στον κόσμο, σύμφωνα με τη Wikipedia, ενώ διαθέτει σχεδόν 53 εκατ. βιβλία και 92 τοποθεσίες. Στην κορυφή της λίστας των δανεισμένων βιβλίων- από τα εκατομμύρια που έχουν πάρει οι πολίτες από εκεί- είναι η παιδική ιστορία «The Snowy Day» του Εζρά Τζακ Κιτς. Το βιβλίο, που θεωρείται ένα από τα πρώτα δείγματα διαφορετικότητας στην παιδική λογοτεχνία, εκδόθηκε το 1962 και έκτοτε το έχουν δανειστεί 485.583 φορές από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

Δεύτερο στη λίστα είναι ένα ακόμη παιδικό βιβλίο, το «The Cat in the Hat», που εκδόθηκε το 1957, το οποίο το έχουν δανειστεί 469.650 φορές και ακολουθεί το «1984» του Τζορτζ ‘Οργουελ. Πάντως, η παιδική λογοτεχνία κυριαρχεί στη συγκεκριμένη λίστα, η οποία περιλαμβάνει από το «Where the Wild Things Are», του Μορίς Σεντάκ, μέχρι το «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος», της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Για να δημιουργήσει αυτή τη λίστα, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ν. Υόρκης επιστράτευσε ειδικούς, οι οποίοι αξιολόγησαν μια σειρά από σημαντικούς παράγοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!