Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας για την αύξηση των επενδύσεων προτείνει η Κομισιόν
[Lifo]: Δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας για την αύξηση των επενδύσεων προτείνει η Κομισιόν

[Lifo]: Δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας για την αύξηση των επενδύσεων προτείνει η Κομισιόν

«Εάν τα κράτη-μέλη συνεργαστούν, μπορεί να μαζευτεί ένα ποσό μέχρι 5 δισ. για κοινές επενδύσεις και αγορά εξοπλισμού», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Την πρότασή της για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, αλλά και την κινητοποίηση επιπλέον εργαλείων που θα αυξήσουν τις δυνατότητες κοινής άμυνας μέσα από κοινές επενδύσεις και την ενδυνάμωση της έρευνας και της βιομηχανίας σε αυτόν τον τομέα, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενός γενικότερου Σχεδίου Δράσης για την Άμυνα, η Κομισιόν ζητά σήμερα από τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας. Αυτό το ταμείο θα χρηματοδοτεί την κοινή έρευνα σε καινοτόμες τεχνολογίες άμυνας, θα επιτρέπει στις κυβερνήσεις της ΕΕ που το ενισχύουν να δανείζονται κεφάλαια για κοινά προγράμματα άμυνας και θα διευκολύνει την από κοινού αγορά εξοπλισμού όπως ελικόπτερα ή μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones).

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, «εάν τα κράτη-μέλη συνεργαστούν, μπορεί να μαζευτεί ένα ποσό μέχρι 5 δισ. για κοινές επενδύσεις και αγορά εξοπλισμού».

Σε ό,τι αφορά την έρευνα, το Ταμείο, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα μπορούσε να ξεκινήσει από μια μικρή κλίμακα προϋπολογισμού το 2017 (25 εκατ.) και να φτάσει σε ένα σύνολο 90 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!