Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ο δήμαρχος Σαντορίνης προειδοποιεί: Ο τουρισμός αλλοιώνει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού
[Lifo]: Ο δήμαρχος Σαντορίνης προειδοποιεί: Ο τουρισμός αλλοιώνει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού

[Lifo]: Ο δήμαρχος Σαντορίνης προειδοποιεί: Ο τουρισμός αλλοιώνει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού

Κάνει λόγο για υπερκορεσμό υποδομών που έχουν σχεδόν εξαφανίσει τους παραδοσιακούς οικισμούς και λέει πως ο συνωστισμός συγκρίνεται με αυτόν της Αττικής

Τον κώδωνα του κινδύνου αλλοίωσης των μοναδικών χαρακτηριστικών της Σαντορίνης κτύπησε ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, με αφορμή την αλματώδη αύξηση της τουριστικής κίνησης τα τελευταία χρόνια.

Σε σημερινή του συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Ζώρζος στάθηκε στον υπερκορεσμό των υποδομών του νησιού, στο γεγονός ότι οι παραδοσιακοί οικισμοί ουσιαστικά δεν υφίστανται, ως αποτέλεσμα της δόμησης, στην αγροτική γη που μετατρέπεται σε τουριστική, αλλά και στον παραδοσιακό αμπελώνα της Σαντορίνης, που όπως είπε, θέλει τη δική του μέριμνα.

Το νησί διαθέτει 990 κλίνες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και όπως τόνισε ο κ. Ζώρζος, στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης ο συνωστισμός στο νησί, μπορεί να συγκριθεί με αυτόν της Αττικής.

Η αλματώδης αυτή αύξηση τους τουρισμού στην Σαντορίνη, που πλέον κάθε χρόνο υποδέχεται 1,3 εκατομμύρια τουρίστες, κάνοντας πράξη τον δωδεκάμηνο τουρισμό, ανέφερε ο δήμαρχος, δεν έχει αφήσει ανέγγιχτους τους υδάτινους πόρους του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απαιτήσεις σε νερό το 2014 έφταναν τα 1.420 κυβικά ανά 24ωρο, ενώ το 2015 το νούμερο αυτό ξεπέρασε τα 2.000 κυβικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!