Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι δήμαρχοι 15 ευρωπαϊκών πόλεων ζητούν πόρους για την κλιματική αλλαγή – Μέσα και η Αθήνα
[Lifo]: Οι δήμαρχοι 15 ευρωπαϊκών πόλεων ζητούν πόρους για την κλιματική αλλαγή – Μέσα και η Αθήνα

[Lifo]: Οι δήμαρχοι 15 ευρωπαϊκών πόλεων ζητούν πόρους για την κλιματική αλλαγή – Μέσα και η Αθήνα

Οι δήμαρχοι 15 μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων ζητούν από την ΕΕ πόρους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Οι δήμαρχοι 15 μεγάλων πόλεων ζητούν πόρους για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, ανάμεσά τους και της Αθήνας, ζητούν πόρους για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή .

Πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ζητούν από τις Βρυξέλλες άμεση πρόσβαση στους πόρους του επόμενου πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ, ώστε να βοηθήσουν να επιτευχθεί ο στόχος της «ουδετερότητας» σε ό,τι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.

Σε επιστολή τους προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι δήμαρχοι 15 μεγάλων πόλεων σημειώνουν ότι θα μπορούσαν να δράσουν γρηγορότερα από τις εθνικές κυβερνήσεις και ότι δεν περιορίζονται τόσο από τις πιέσεις που ασκεί η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

«Ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής θα κερδηθεί ή θα χαθεί στις πόλεις» αναφέρουν οι δήμαρχοι της Μπρατισλάβας, της Βουδαπέστης, της Πράγας, της Βαρσοβίας, του Βερολίνου, της Βιέννης, της Χάγης, της Αθήνας, της Ρίγας, του Βίλνιους, του Ταλίν, της Φραγκφούρτης, του Κόσιτσε, του Μιλάνου και του Στρασβούργου.

Περίπου τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων πολιτών ζουν σε αστικές περιοχές, οι οποίες λαμβάνουν χρήματα από την ΕΕ κυρίως μέσω των ταμείων συνοχής, με τις εθνικές κυβερνήσεις να λειτουργούν ως μεσολαβητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!