Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δικηγόροι οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: 25 μέρες μετά η δικογραφία παραμένει ατελής
[Lifo]: Δικηγόροι οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: 25 μέρες μετά η δικογραφία παραμένει ατελής

[Lifo]: Δικηγόροι οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: 25 μέρες μετά η δικογραφία παραμένει ατελής

Aνακοίνωση ύστερα από την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

«Την άμεση διερεύνηση της αλήθειας και την ορθή και πλήρη απόδοση ευθυνών» ζητούν οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ύστερα από την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου -η οποία ζήτησε την έρευνα ενδεχόμενων ρατσιστικών κινήτρων στην υπόθεση- οι συνήγοροι κάνουν λόγο για ατελή δικογραφία 25 μέρες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας

Αναλυτικά σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν

«Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρίσκει κατ’αρχήν σύμφωνη την πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών με σκοπό τουλάχιστον την διακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων στη βάρβαρη εξόντωση του παθόντος.

Αναγκαίος όρος για να αναδειχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η επιλογή του θύματος, όπως προβλέπει το άρθρο 81 Α του ποινικού κώδικα για το έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι η συνδρομή των αστυνομικών αρχών με την παροχή κρίσιμων στοιχείων, όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφαινομένων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού.

Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε την διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορούμενους και λοιπούς υπόπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!