Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η δίκη του κόκορα τελείωσε – O Μορίς μπορεί να λαλεί ελεύθερα
[Lifo]: Η δίκη του κόκορα τελείωσε – O Μορίς μπορεί να λαλεί ελεύθερα

[Lifo]: Η δίκη του κόκορα τελείωσε – O Μορίς μπορεί να λαλεί ελεύθερα

Δικαστήριο δικαίωσε τον κόκορα Μορίς, ο οποίος μπορεί να συνεχίσει να λαλεί, ακόμη και νωρίς

Οι δικαστικές περιπέτειες για τον κόκορα Μορίς τελείωσαν καθώς σήμερα ένα γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μπορεί να συνεχίσει να λαλεί τα ξημερώματα παρά τα παράπονα των γειτόνων.

Η υπόθεση έλαβε διεθνή προβολή καθώς το ζήτημα περιορισμού του πτηνού δίχασε αρκετούς ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως μια μάχη ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο. «Σήμερα ο Μορίς κέρδισε μια μάχη για ολόκληρη τη Γαλλία», είπε η Φεσό, η ιδιοκτήτρια.

«Ο Μορίς κέρδισε και οι ενάγοντες πρέπει να καταβάλουν στον ιδιοκτήτη του 1.000 ευρώ ως αποζημίωση με τόκους και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα», δήλωσε στο AFP ο Ζιλιέν Παπινό, ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Μορίς, της Κορίν Φεσό. Το δικαστήριο του Ροσφόρ, στη δυτική Γαλλία, απέρριψε το αίτημα των γειτόνων της Φεσό να σιωπήσει ο Μορίς.

Ο 4χρονος πετεινός ζει στο Σεν-Πιερ ντ’ Ολερόν, την μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού Ολερόν, με περίπου 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και 35.000 το καλοκαίρι. Το λάλημά του ενόχλησε έναν γείτονα, τον Ζαν-Λουί Μπιρόν, ο οποίος είναι κάτοικος πόλης, αλλά έχει αγοράσει το διπλανό σπίτι σε εκείνο των ιδιοκτητών του Μορίς και προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Η περίπτωση του Μορίς υπενθυμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στη Γαλλία, οι οποίοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για την πραγματικότητα της εξοχής, όπως οι ήχοι των ζώων, τα έντομα ή οι άσχημες οσμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!