Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Δίκη Siemens: «Τα λεφτά που πήρε ο Τσουκάτος πήγαν στο ΠΑΣΟΚ», λέει ο πρ. υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος
[Lifo]: Δίκη Siemens: «Τα λεφτά που πήρε ο Τσουκάτος πήγαν στο ΠΑΣΟΚ», λέει ο πρ. υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος

[Lifo]: Δίκη Siemens: «Τα λεφτά που πήρε ο Τσουκάτος πήγαν στο ΠΑΣΟΚ», λέει ο πρ. υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος

«Τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens το 1999, κατέληξαν πράγματι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ», κατέθεσε στη δίκη για τη σύμβαση «8002» μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ, ο άλλοτε υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος Σπύρος Αυγερινός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μάρτυρας σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του ενός εκατομμυρίου μάρκων που πήρε ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ίδιου του κατηγορούμενου, που μέχρι πρότινος δεν επιβεβαίωνε το κόμμα, ότι δηλαδή το ποσό εισήλθε στο ΠΑΣΟΚ.

Ο μάρτυρας μάλιστα ανατρέποντας την αρχική του θέση ότι ουδέποτε παρελήφθησαν από το κόμμα χρήματα της Siemens, τόνισε ότι τότε δεν γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη γερμανική εταιρία. Επεσήμανε δε, μετά από πολλές ερωτήσεις από την Έδρα, ότι τώρα θεωρεί πως το ποσό αυτό ήταν χορηγία και δεν σχετίζεται με την υπόθεση της ανάθεσης στη Siemens του έργου της ψηφιακοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ, δηλαδή με την περίφημη σύμβαση «8002».

«Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει περίπου 150 εκατομμύρια δραχμές στο κόμμα τον Φεβρουάριο του 1999 αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από τη Siemens. Ήμουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια τα οποία καταστράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο», κατέθεσε ο μάρτυρας περιγράφοντας παράλληλα πως οι δεσμίδες κουπονιών ήταν μία συνήθης πρακτική να φτάνουν στα ταμεία του κόμματος χρήματα με αυτό τον τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!