Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο
[Lifo]: Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο

[Lifo]: Τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Ένας «χάρτης» από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας

Το ευρωπαϊκό δίκαιο διασφαλίζει ουσιαστικά δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα, ωστόσο τα άτομα αυτά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς, επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2006 της Ε.Ε.:

  • Τα άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν ιατρικό εξοπλισμό χωρίς επιπλέον χρέωση.
  • Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να μεταφέρουν τους σκύλους συνοδούς ή κινητικό εξοπλισμό όπως αναπηρικές καρέκλες, κατά κανόνα χωρίς επιπλέον κόστος.
  • Η βοήθεια που παρέχεται σε αερολιμένες θα πρέπει να επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να μεταβαίνουν από το προκαθορισμένο σημείο άφιξής τους στο αεροσκάφος και από το αεροσκάφος προς καθορισμένο σημείο αναχώρησης, συμπεριλαμβανομένης της συνδρομής κατά την επιβίβαση και αποβίβαση. Για παράδειγμα, στους επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα θα πρέπει να παρέχεται βοήθεια προκειμένου να μεταβούν στην πτήση της ανταπόκρισής τους, να βρουν λεωφορείο ή ταξί μετά την πτήση, αν είναι απαραίτητο, καθώς και να τους παρέχεται βοήθεια με τις αποσκευές τους.
  • Οι επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα που ταξιδεύουν αεροπορικά θα πρέπει να ενημερώνουν την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα για την ανάγκη παροχής βοήθειας τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!