Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Διευρύνεται το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά στην Ευρώπη
[Lifo]: Διευρύνεται το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά στην Ευρώπη

[Lifo]: Διευρύνεται το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά στην Ευρώπη

Η κρίση που ξεκίνησε από την Ολλανδία και επεκτάθηκε σε Γερμανία, Ελβετία και Σουηδία, πλήττει τώρα και Βρετανία και Γαλλία

Το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά, που ξεκίνησε από την Ολλανδία, έπληξε ακόμη δύο χώρες: τη Γαλλία και τη Βρετανία. Κάποιες ποσότητες αυγών, προέλευσης Ολλανδίας και μολυσμένα από το εντομοκτόνο fipronil, εντοπίστηκαν στις χώρες αυτές. 

Το εύρος του σκανδάλου αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ολλανδία, όπου έως και 180 πτηνοτροφικές μονάδες ανέστειλαν τη λειτουργία τους και οι αρχές προχώρησαν στη μαζική απόσυρση αυγών από την αγορά, καθώς τα επίπεδα του fipronil υπερέβαιναν σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια που ορίζει ο ευρωπαϊκός κανονισμός. 

Σε μεγάλη ποσότητα, η ουσία αυτή θεωρείται ότι είναι «μετρίως τοξική» για τον άνθρωπο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε ζώα που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Η κρίση επεκτάθηκε κατόπιν στη Γερμανία, την Ελβετία και τη Σουηδία, όπου εκατομμύρια αυγά προέλευσης Ολλανδίας αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.

«Ο αριθμός των αυγών είναι πολύ περιορισμένος (21.000) και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία πολύ μικρός, όμως εμείς διεξάγουμε εκτάκτως έρευνα με επίκεντρο τη διανομή αυτών των αυγών στη Βρετανία», παραδέχθηκε σήμερα η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!