Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Διεθνής Αμνηστία για αμβλώσεις: Οι αποφάσεις για το σώμα μας είναι μόνο δικές μας
[Lifo]: Διεθνής Αμνηστία για αμβλώσεις: Οι αποφάσεις για το σώμα μας είναι μόνο δικές μας

[Lifo]: Διεθνής Αμνηστία για αμβλώσεις: Οι αποφάσεις για το σώμα μας είναι μόνο δικές μας

Η πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις είναι ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων, τονίζει σήμερα η Διεθνής Αμνηστία, στον απόηχο της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων στο μετρό

Η πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις είναι ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων, τονίζει σήμερα η Διεθνής Αμνηστία, στον απόηχο της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων στο μετρό.

«Ο νόμος περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων διευκρινίζει με σαφήνεια ότι οι αποφάσεις για το σώμα μας είναι μόνο δικές μας – γνωστή ως σωματική αυτονομία. Ο εξαναγκασμός οποιουδήποτε ατόμου να συνεχίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή να αναζητήσει μια επικίνδυνη άμβλωση «συνιστά παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων στην ιδιωτικότητα και τη σωματική αυτονομία» υπογραμμίζει η Διεθνής Αμνηστία, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την καμπάνια «Αφήστε με να ζήσω» που κατέβηκε από τις διαφημιστικές προθήκες μέσα σε μία ημέρα.

«Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ασφαλών αμβλώσεων αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Βάσει του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο καθένας έχει δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην υγεία και το δικαίωμα να μην υφίσταται βία, να μην υπόκειται σε διακρίσεις και βασανιστήρια ούτε να έχει σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση».

«Σε πολλές περιπτώσεις, όσοι και όσες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στραφούν σε επικίνδυνες αμβλώσεις, κινδυνεύουν επίσης από τη δίωξη και την τιμωρία, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης, και μπορούν να αντιμετωπίσουν σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και διάκριση και αποκλεισμό από τη ζωτική υγειονομική περίθαλψη μετά την άμβλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!