Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Die Welt: Ελλάδα και δανειστές θα πιουν τα πικρά χάπια-Σκληρά μέτρα και μείωση χρέους
[Lifo]: Die Welt: Ελλάδα και δανειστές θα πιουν τα πικρά χάπια-Σκληρά μέτρα και μείωση χρέους

[Lifo]: Die Welt: Ελλάδα και δανειστές θα πιουν τα πικρά χάπια-Σκληρά μέτρα και μείωση χρέους

«Η πίεση στην Ελλάδα αποσκοπεί στη μείωση του χρέους όταν συζητηθεί η ελάφρυνσή του το 2018»

Η Ελλάδα προεκλογικό θέμα, ένα πρόγραμμα βοήθειας το οποίο σταματά επειδή το ΔΝΤ δεν θέλει πλέον να συμμετέχει, συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για νέα βοήθεια προς της Ελλάδα και η Ευρώπη μπροστά σε μια κρίσιμη δοκιμασία. Ολα αυτά θα ήταν προεκλογική βοήθεια για το “Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) και η Xριστιανική Ενωση (CDU/CSU) δεν ενθουσιάζεται από όλα αυτά, ούτε βέβαια και το ΔΝΤ, γράφει σε σχόλιό της η “Die Welt”.

 Σύμφωνα με όσα ακούγονται έγινε πριν από μερικές μέρες σχετική συζήτηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ. Στο τηλεφώνημά τους η Λαγκάρντ υποσχέθηκε στήριξη στην καγκελάριο και τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, ενώ το αμφιλεγόμενο μεταξύ ΔΝΤ και γερμανικής κυβέρνησης θέμα της ελάφρυνσης του χρέους της Αθήνας θα έρθει ξανά στην ατζέντα των συζητήσεων το 2018, ένα χρόνο δηλαδή μετά τις γερμανικές εκλογές, λένε κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο. 

Εάν αυτό ισχύει, το ΔΝΤ αγοράζει χρόνο από την πολιτική -και πάλι. Στην Ουάσιγκτον -έτσι λένε στο Βερολίνο- ενδιαφέρονται να βάλουν πλάτη στην καγκελάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!