Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Διάσκεψη των Προέδρων: Χωρίς ΚΟ οι ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος
[Lifo]: Διάσκεψη των Προέδρων: Χωρίς ΚΟ οι ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος

[Lifo]: Διάσκεψη των Προέδρων: Χωρίς ΚΟ οι ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος

Η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής υιοθέτησε την αρνητική γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής

Η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής υιοθέτησε την αρνητική γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής, σχετικά με το μέλλον της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, σε περίπτωση παραίτησης ή διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Αν η βουλευτική έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου περάσει στον Τέρενς Κουίκ και ο τελευταίος τη διατηρήσει, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αναμένεται να διαλυθεί, καθώς θεωρείται προδιαγεγραμμένη η στάση του κ. Κουίκ απέναντη στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η ομόφωνη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, εστάλη χθες επισήμως και στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μετά από αλλεπάλληλες δεσμεύσεις παραίτησης και αναβολές, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστηρίζει ότι παραιτηθεί αφού ψηφίσει, σήμερα, το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την περίπτωση την έδρα θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, αφήνοντας την Κ.Ο των ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές εκ των οποίων μόνο οι 4 έχουν εκλεγεί με ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ.

Ο πέμπτος, είναι ο Αριστείδης Φωκάς που προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων που δεν προσμετράται.

Το επιστημονικό συμβούλιο ερμήνευσε το αρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής με τέτοιο τρόπου που καθιστά αναγκαστική τη διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!