Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Διαχώρισαν σιαμαία δίδυμα κορίτσια, ενωμένα στο κεφάλι – Βοήθησαν 100 γιατροί
[Lifo]: Διαχώρισαν σιαμαία δίδυμα κορίτσια, ενωμένα στο κεφάλι – Βοήθησαν 100 γιατροί

[Lifo]: Διαχώρισαν σιαμαία δίδυμα κορίτσια, ενωμένα στο κεφάλι – Βοήθησαν 100 γιατροί

Μετά από 50 ώρες χειρουργείου και με την βοήθεια 100 γιατρών, διαχωρίστηκαν επιτυχώς οι δυο ετών δίδυμες αδελφές Safa και Marwa Ullah, που ήταν ενωμένες στο κεφάλι

Σιαμαία δίδυμα κορίτσια, ενωμένα στο κεφάλι, διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση διάρκειας 50 ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία παίδων του Λονδίνου, ανακοίνωσαν χειρουργοί.

Οι δυο ετών αδελφές Safa και Marwa Ullah από το Πακιστάν υποβλήθηκαν σε τρεις μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις για τον διαχωρισμό των κεφαλιών τους στο νοσοκομείο Great Ormond Street της βρετανικής πρωτεύουσας. Η πρώτη επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν τα κορίτσια ήταν 19 μηνών και η τελευταία, στην διάρκεια της οποίας διαχωρίστηκαν, έγινε στις 11 Φεβρουαρίου.

Τα κορίτσια, που γεννήθηκαν μέσω καισαρικής, ήταν κρανιοπαγή δίδυμα, με τα κρανία και τα αιμοφόρα αγγεία τους ενωμένα. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει διαχωρίσει επιτυχώς ξανά στο παρελθόν τέτοιου είδους δίδυμα, το 2006 και το 2011.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη των επεμβάσεων, χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για να δημιουργηθεί ένα ακριβές αντίγραφο της ανατομίας των κοριτσιών. Αυτό επέτρεψε στους χειρουργούς να οπτικοποιήσουν τη σύνθετη δομή των κρανίων τους καθώς και την θέση των εγκεφάλων τους και των αιμοφόρων αγγείων τους. Η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε επίσης τρισδιάστατη εκτύπωση για να δημιουργήσει πλαστικές κατασκευές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εξάσκηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!