Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Δεν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή σε ομοφυλόφιλους, λέει τώρα ο Σουλτάνος του Μπρουνέι
[Lifo]: Δεν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή σε ομοφυλόφιλους, λέει τώρα ο Σουλτάνος του Μπρουνέι

[Lifo]: Δεν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή σε ομοφυλόφιλους, λέει τώρα ο Σουλτάνος του Μπρουνέι

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ , μετά την παγκόσμια κατακραυγή, γνωστοποίησε πως δεν θα εφαρμόζεται η θανατική ποινή

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ γνωστοποίησε πως δεν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή σε ομοφυλόφιλους και μοιχούς .

Το πρώην προτεκτοράτο της Βρετανίας υιοθέτησε από τις 3 Απριλίου νέα νομοθεσία που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, και τιμωρεί την ομοφυλοφιλία, τη μοιχεία και τον βιασμό με θάνατο και την κλοπή με ακρωτηριασμό, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.

Το Μπρουνέι υπερασπίστηκε σταθερά το δικαίωμά του να εφαρμόσει τους νόμους του, στοιχεία των οποίων υιοθετήθηκαν για πρώτη φορά το 2014 και έκτοτε έχουν τροποποιηθεί σε διάφορες φάσεις. Ωστόσο, σε μια σπάνια απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε στο πετρελαιοπαραγωγό κράτος, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ ανάφερε πως η θανατική ποινή δεν θα εφαρμόζεται.

Στο Μπρουνέι η θανατική ποινή ισχύει για εγκλήματα όπως ο φόνος εκ προμελέτης και η διακίνηση ναρκωτικών, ωστόσο εκτελέσεις δεν έχουν γίνει από τη δεκαετία του 1990 και μετά. Από την πλευρά του, σε δημόσια τοποθέτησή του λίγο πριν την έναρξη του ραμαζανιού, ο σουλτάνος του Μπρουνέι έκανε λόγο για παρανοήσεις σχετικά με το νόμο «που μόλις αποσαφηνιστούν η αξία του νόμου θα είναι εμφανής».

Ο Σουλτάνος ανέφερε πως για πάνω από δύο δεκαετίες έχει εφαρμοστεί ένα ντε φάκτο μορατόριουμ για τις εκτελέσεις που αφορούν τις παραβάσεις του κοινού ποινικού κώδικα και το ίδιο θα ισχύσει για τη νέα νομοθεσία. Ο πάμπλουτος Σουλτάνος, που κάποτε πέταξε με το δικό του 747 για να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συχνά δέχεται κριτική από τους ακτιβιστές που υποστηρίζουν ότι η απόλυτη μοναρχία του είναι δεσποτική, αλλά σπάνια απαντάει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!